in

Novi detalji akcije “Presretač”: Policajci u najmanje deset slučajeva uzeli mito

Saobraćajni policajci iz Policijske uprave Prijedor S. K. i D. K. u najmanje deset slučajeva uzeli su mito vozačima koji su zaustavljeni na području te regije, saznaje Srpskainfo.

Ovi policajci uhapšeni su akciji „Presretač“ koji su sproveli službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske u saradnji sa PU Prijedor.

Kako saznajemo, oni će ovih dana biti i suspendovani sa posla.

Kako nezvanično saznajemo, oni su sa policijskim „presretačem“ zaustavljali vozače, te od njih uzimali mito kako ih ne bi kaznili.

– Imali su razrađen način kako da uzimaju novac od vozača. Jedan od vozača je prijavio da su mu pomenuti policajci uzeli mito prilikom zaustavljanja, te je pokrenuta istraga o tome kako i šta on rade. Tokom istrage, inspektori su došli do saznanja na koji način pomenuti policajci varaju sa „presretačem“ – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Dodao je da su oni zatim uhapšeni, ali da je do sada utvrđeno da su u najmanje deset slučaja uzeli mito, umjesto da napišu kazne.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske rekli su se oni terete za krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i primanja mita.

– U toku akcije „Presretač“ policija je na području Prijedora obavila dva pretresa it om prilikom pronađena je određena dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku protiv njih – dodali su u MUP.

Berlin sprema strategiju za BiH

I to se desilo: Kinezi tuže Evropljane zbog “kopiranja”