in

Ćorić: Bošnjačka politika neće uspjeti da zaustavi razvoj Srpske

Foto: Facebook / Nedeljko Coric

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić poručio je da bošnjačka politika neće uspjeti da zaustavi razvoj Srpske i da resorno ministarstvo nastavlja sa svim predviđenim aktivnostima u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju.

Današnje poteze bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića i Željka Komšića, koji su se usprotivili inicijativi srpskog člana Milorada Dodika u vezi sa izgradnjom aerodroma Trebinje i gasovoda iz Srbije, Ćorić je nazvao sramnim, kukavičkim i nerazumnim.

“DŽaferović i Komšić, kao predstavnici probošnjačke politike danas su još jednom pokazali pravo lice političkog Sarajeva čiji je cilj prevashodno šteta Republici Srpskoj, bez obzira koliko sa naše strane pokušavali da budemo konstruktivni i racionalni”, rekao je Ćorić Srni.

On smatra i da rušiti i opstruisati razvojne projekte koji donose dobrobit svima, bez obzira kom konstitutivnom narodu pripadali, mogu samo oni kojima mržnja i kukavičluk ne dozvoljavaju da donose razumne i racionalne odluke.

“Ovo je samo još jedna potvrda malicioznih namjera prema svemu što ima predznak srpskog i Republike Srpske”, dodao je Ćorić.

On je naglasio da ovakvi potezi ne mogu spriječiti dalju implementaciju značajnih infrastrukturnih projekata, te da će ministarstvo na čijem je čelu nastaviti sa aktivnostima koje su potrebne da bi se isti realizovali u što skorijem roku.

“Ovakvo ponašanje eksponenata unitarističke bošnjačke politike ne može ni usporiti, spriječiti niti zaustaviti razvoj Srpske. Vlada i Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske nastavljaju sa svim predviđenim aktivnostima u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju”, napomenuo je Ćorić.

On je izrazio zadovoljstvo jer sve planirane aktivnosti u vezi sa izgradnjom aerodroma Trebinje teku predviđenom dinamikom.

“Završen je zakonodavni proces izrade planske i studijske dokumentacije, završeni su svi istražni radovi i laboratorijska ispitivanja zemljišta, te studija uticaja na životnu sredinu, a u završnoj fazi je i izrada tehničke dokumentacije za objekte niskogradnje i visokogradnje”, rekao je Ćorić.

On je naveo i da će Aerodrom Trebinje ispunjavati najviše standarde Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo i u prvoj fazi biti osposobljen za međunarodni i domaći prevoz putnika, dok se u narednim fazama planira i izgradnja kargo terminala sa pratećim sadržajima neophodnim za prevoz robe i pošte.

“Potpuno sam siguran da ćemo zajedno sa našim prijateljima i partnerima iz Srbije ovaj veoma značajni projekat realizovati i time dati izuzetan doprinos razvoju ne samo Trebinja nego i cijele Hercegovine”, rekao je Ćorić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da druga dva člana Predsjedništva nisu dozvolila da se na današnjoj sjednici raspravlja o izgradnji gasovoda do Banjaluke i o aerodromu u Trebinju, ocijenivši da takvo ponašanje predstavlja opstrukciju i ne stabilizuje BiH.

Vidović: Јednokratna pomoć za penzionere u avgustu

Dodik: Džaferović i Komšić ponovo odbili “Otvoreni Balkan”