in

Albanci napali svoju misicu: Sa Srpkinjom dizala tri prsta

Albanski mediji žestoko su prokomentarisali svoju Mis Interkontinental, Frontinu Gaši, nakon fotografije koju je “Telegraf.rs” objavio, a na kojoj ona sa srpskom predstavnicom na istom takmičenju, Valentinom Petrović, diže tri prsta.

Sa njima na fotografiji je još i predstavnica tzv. Kosova, Besi Ćitaku.

Ovaj potez svoje misice albanski mediji komentarišu sljedećim riječima – “skandal”, “sramota”, dok je jedan medij označio kako “tri prsta simbolišu mržnju prema Hrvatima, Bošnjacima i Albancima”.

Ovu fotografiju Valentina jenavodno poslala portalu “Telegraf.rs” nakon što je izazvala skandal slikom na kojoj, zajedno sa pomenute dvije misice, pokazuje dvoglavog orla.

Kako je slika dospjela u javnost?

Fotografiju je objavila Frontina Gaši, predstavnica Albanije na pomenutom takmičenju, a inače, sudeći po podacima koji se mogu pronaći o njoj, djevojka rodom sa Kosova i Metohije.

Frontina je uz sliku na kojoj su sve četiri nasmijane napisala “Naprijed, Albanija”, uz albansku zastavu.

Srpsku misicu koja je pokazala dvoglavog orla vraćaju u Srbiju

Šta je rekla Valentina povodom skandalozne slike

U saopštenju na Instagramu, Petrovićeva je, između ostalog, navela sljedeće:

“U naletu euforije, povodom žurke, bila sam pozvana da se fotografišem. Velikom brzinom sam stala pored djevojaka i djevojke su mi u euforičnoj brzini namjestile ruke kako da stanemo, nisam imala nikakvu lošu namjeru, to je bila trenutna nepromišljenost i glupa spontanost”.

Poljska vlada odbacila presudu Evropskog suda pravde

Šmit se obraća u parlamentu BiH, srpski poslanici ne dolaze