Državljanke Srbije i Bosne i Hercegovine oružale su ilegalne botoks i hijaluronske tretmaen u stanu koji se nalazi u bečkom Zimeringu, a koji je pretresla finansijska policija nakon anonimne dojave.

Zanimljivo je da, kad je finansijska policija došla na vrata ovog stana, osobe koje su se nalazile unutra su odbile da otvore. Nakon toga, pripadnici finansijske policije su nabavili nalog za pretres, a zatim i ušli u stan.

Kako je i navedeno u anonimnoj prijavi, riječ je o ilegalnom salonu gdje su vršeni botoks i hijaluronski tretmani. Glavne su bile dvije žene: jedna iz Srbije, koja je dogovarala termine i navodno se predstavljala kao “hirurg” i druga iz Bosne i Hercegovine, koja je navodno zubar i koja je vikendima dolazila u Beč.

Kako stoji u saopštenju finansijske policije, stan je bio opremljen kao ljekarska ordinacija, iako nijedna od osoba koje su zatekli tokom pretresa nije imala dozvolu za izvođenje ove vrste tretmana, niti je registrovana u Ausrtijskom udruženju ljekara. Osoba koja je davala botoks i hijaluronske filere je navodno stomatolog, a u Austriji ove tretmane ne smiju da izvode stomatolozi.

Sve što je pronađeno u ovom ilegalnom salonu, prvenstveno razne supstance, je izuzeto i biće iskorišteno kao dokaz. Pored supstanci, u stanu je pronađeno i 10.000 evra, koji su konfiskovani, a novac je pronađen kod žene koja je zakazivala tretmane. Obje žene su privedene i osumnjičene za komercijalnu prevaru, te kršenje nekoliko austrijskih zakona, prvenstveno Zakona o strancima.

Ovim povodom oglasio se i austrijski ministar finansija dr Magnus Bruner koji je pohvalio dobru saradnju na svim nivoima:

“Prvenstveno dobra saradnja je dovela do zatvaranja ovog ilegalnog salona. Nastavićemo i dalje da preduzimamo odlučne mjere protiv ovakvih i sličnih kriminalnih aktivnosti, a sve sa ciljem da zaštitimo zdravlje i bezbjednost naših građana. Želio bih da zahvalim istražiocima iz carine kao i finansijskoj policiji na njihovom profesionalnom zalaganju”, rekao je on.

Share.