Austrijska policija uhapsila je juče 13 osumnjičenih dilera, među kojima ima i državljana Bosne i Hercegovine u raciji protiv organizovanog šverca i preprodaje narktorika u Tirolu.

Kako stoji u policijskom saopštenju, riječ je o organizovanoj grupi koja je poslednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i preko 100 kilograma marihuana. Pored šverca narkoticima, oni su se bavili provalama u kuće i stanove, kao i iznuđivanjem.

Prve dojave o ovoj organizovanoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće, 2022. godine, nakon čega su izveli 13 pretresa, u Inzbruku, ali i oblasti Kufstein. Kako prenose austrijski mediji, ulična vrijednost samo marihuane, koju su preprodavali, iznosila je 260.000 evra.

Tokom istrage, policija je primijetila da je riječ o dobro organizovanoj grupi, gdje je svako imao svoje zaduženje. Jedni su bili kuriri i bavili su se prenosom robe, zatim su imali svoje ljude, koji su prodavali na ulici, a njih nekoliko je utjerivalo dugove. Jedan od vođa grupe je upadao u domove porodicama dužnika, prijeteći im silom.

Uhapšeni su dobi između 19 i 50 godina, a potiču iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Austrija, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Italije.

Share.