Mediji izvještavaju da je došlo do sukoba Klička i Zelenskog. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da su kritike koje mu je uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, vođene politikom i da su veoma “čudne”.

“Uvjeren sam da iza ovoga stoji politika, jer jedna politička grupacija trčakara okolo i pokušava da pronađe greške unutar Kijeva”, rekao je Kličko, prenio je “Rojters”.

Zelenski je kritikovao Klička prilikom jednog od večernjih obraćanja protekle nedjelje, kada je optužio gradske vlasti Kijeva da nisu obezbijedile dovoljno skloništa uprkos tome što su ruske snage pogodile energetski sistem.

Gradski zvaničnici u cijeloj zemlji uveli su specijalne “grijne punktove” kako bi stanovnicima obezbijedili struju i toplotu u slučaju da oštećenja na infrastrukturu izazovu velike nestanke struje.

Kličko je za “Rojters” rekao da Kijev ima takozvanih grijnih punktova više nego bilo koji drugi ukrajinski grad.

“Za mene je čudno kako smo ujedinjeni protiv jednog neprijatelja, ali počinjemo da se svađamo među sobom unutar naših granica”, ocijenio je Kličko i dodao da “strani partneri kažu imate zajedničkog neprijatelja, a ne umijete da riješite međusobne sukobe”.

Kličko je devet godina gradonačelnik Kijeva i smatran je jednim od najistaknutijih protivnika Zelenskog prije početka sukoba u Ukrajini.

Share.