Prije dva dana je izdan nalog za hapšenje koji Briana Walshea tereti za ubistvo supruge Ane Walshe, koja je porijeklom iz Srbije.

Podsjetimo, nalog za hapšenje je izdan više od dvije sedmice nakon što je prijavljen nestanak Ane Walshe, koji je potaknuo istražitelje da pokrenu masovnu potragu za njom. Istražitelji su pronašli brojne dokaze koji ukazuju na počinjenje zločina.

Između ostaloga, Walshe je na Googleu pretraživao “10 načina da se riješite mrtvog tijela ako baš morate” i “kako spriječiti raspadanje tijela”. Osim što je optužen da je napao i premlatio suprugu s namjerom da je ubije, Briana Walshea se tereti i za premještanje njenog tijela ili posmrtnih ostataka, navodi se u kaznenoj prijavi. Izjasnio se nevinim.

Na sudu je tužiteljica Lynn Beland objavila popis pretraživanja na Googleu za koji kaže da ga je izvršio Brian Walshe, neka čak na iPadu svog sina, u danima nakon što je Ana posljednji put viđena.

27. decembar

“Koja je najbolja zemlja za razvod za muškarca”

1. januar

4:55 ujutro: “Koliko vremena treba prije nego što tijelo počne smrditi” 4:58 ujutro: “Kako spriječiti raspadanje tijela” 5:20 ujutro: “Kako balzamirati tijelo” 5:47 ujutro: “10 načina da se riješite mrtvog tijela ako baš morate” 6:25 ujutro: “Koliko dugo neko treba nedostajati da se dobije nasljedstvo” 6:34 ujutro: “Kako se riješiti dijelova tijela” 9:29: “Šta čini formaldehid” 9:34: “Koliko dugo traje DNA” 9:59: “Može li se izvršiti identifikacija na djelomičnim ostacima” 11:34: “Komadanje i najbolji načini rješavanja tijela” 11:44: “Kako očistiti krv s drvenog poda”

11:56: “Luminol za otkrivanje krvi” 13:08: “Šta se događa kada dijelove tijela stavite u amonijak” 13:21: “Je li bolje baciti odjeću s mjesta zločina ili je oprati”

2. januar

12:45: “Motorna pila najbolji alat za komadanje” 13:10: “Možete li biti optuženi za ubistvo bez tijela” 13:14: “Možete li identificirati tijelo sa slomljenim zubima”

3. januar

13:02: “Što se događa s dlakama na mrtvom tijelu” 13:14: “Koja je brzina raspadanja tijela pronađenog u plastičnoj vrećici u poređenju s površinom u šumi” 13:20: “Može li soda bikarbona učiniti da tijelo ne smrdi”

Share.