Policija iz njemačkog grada Gautinga uhapsila je državljanina BiH, starog 49 godina, pod sumnjom da je pokušao da siluje konja na ergeli u blizini mjesta Unterbun.

Sve se desilo u ponedeljak uveče kada je nadzorni sistem u konjušnici snimio čovjeka koji je prilazio konjima. Sistem je odmah alarmirao vlasnicu ergele koja je došla na lice mjesta, ali je osumnjičeni već pobjegao u obližnju šumu. Inače, ovo nije prvi upad ove vrste na ergelu, zbog čega je i postavljen nadzorni sistem. Zahvaljujući snimcima sa kamere vlasnica ergele je vidjela u kom pravcu je pobjegao osumnjičeni,

Ipak, policija je u blizini ergele pronašla ostavljen auto i trebalo je samo da sačekaju da se osumnjičeni vrati po njega. Baš tako je i biloo, policija mu je napravila zasjedu i uhapsila ga.

Neposrednim pregledom konja nije utvrđeno da su napastvovani to veče, jer je osumnjičenog nešto vjerovatno omelo i pobjegao je u susjednu šumu.

Ipak, na osnovu ranijih snimaka i nekih indikacija, policija ga smatra osumnjičenim za najmanje jedan raniji napad na konja.

Državljanin BiH je priveden, a tokom saslušanja je odbio da sarađuje. Naloženo je da da DNK na analizu kako bi se utvrdilo da li će ga teretiti i za ranije slučajeve.

Share.