Mirnesa S., osumnjičena da je ukrala milion evra iz kompanije za prevoz novca za koju je radila, smještena je u ženski zatvor “Schwäbisch Gmünd” odmah po hapšenju, potvrđeno je za njemačke medije.

Kako mediji prenose, u ćeliji od 10 metara kvadratnih, voda umjesto šampanjaca će joj biti jedini luksuz. Kako je najavljeno iz štutgartskog tužilaštva, uskoro se očekuje i podizanje optužnice za tešku krađu.

Ipak, pitanje koje postavljaju svi njemački mediji jeste: gdje je milion evra? Po svemu sudeći, policija još uvijek traga za novcem.

“Istraga o tome gdje se nalazi novac je i dalje u toku. To je sve što možemo da kažemo u ovom trenutku”, saopšteno je iz štutgartskog tužilaštva za njemačke medije, prenose Nezavisne.

Takođe, mediji spekulišu da li je kome isplaćena nagrada od 37.500 evra, koja je ponuđena za informaciju o njenom kretanju, međutim, s obzirom da se sama predala, pretpostavlja se da novac neće biti isplaćen.

Podsjetimo, Mirnesa S. (42), osumnjičena da je njemačku firmu ojadila za milion evra, predala se sinoć na aerodromu u Štutgartu, gdje je stigla je iz Crne Gore. Pretpostavlja se da se tamo i krila sve vrijeme.

Inače, ona je policiju kontaktirala preko advokata koji je najavio tačno vrijeme i mjesto njenog dolaska u Njemačku.

“Htjela je da se preda, pa je njen advokat kontaktirao s policijom i javio im kada dolazi u Štutgart”, saopštila je njemačka policija.

Kako javljaju njemački mediji, Mirnesa je prilikom hapšenja bila mirna, a policijski zvaničnici su potvrdili da se krila u Crnoj Gori.

Podsjetimo, Mirnesa, koja je iz njemačke firme ukrala milion evra, nakon čega je nestala, u Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki.

Kako je ranije saopšteno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Share.