Otvoreni KUP Bosne i Hercegovine u taekwondou održan je juče, 24. jula, u sportskoj dvorani gimnazije Vaso Pelagić u Brčkom distriktu Bosne i Hercegovine. Turnir je bio organizovan u partnerstvu između Centra za edukaciju i istraživanje i Taekwondo kluba Jopa iz Bijeljine, uz podršku Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 392 takmičara iz 37 klubova, koji su došli iz pet država: Srbije, Hrvatske, Švajcarske, Italije i Bosne i Hercegovine.

Nakon intenzivnih mečeva i borbi, najbolji klub po ukupnom plasmanu bio je TKD Novi Grad Sarajevo, osvojivši impresivnih 111 bodova. Na drugom i trećem mjestu su se našli TKD Bosna Visoko – Moštre i TKD Nur, oboje s po 69 bodova, dok je TKD Jopa takođe zauzela četvrto mjesto s istim brojem bodova.

Direktor Centra za edukaciju i istraživanje, Mladen Dokić, izjavio je: “Ponosni smo što smo bili domaćini ovog sjajnog takmičenja i što smo okupili vrhunske takmičare iz različitih zemalja. Naš cilj je promovisati taekwondo kao sport i unaprijediti saradnju među klubovima i savezima. Ovaj turnir je bio prilika da se pokaže ljubav prema ovom sportu i da se podstakne razmena iskustava među takmičarima.”

Trener TKD Jopa, Svjetlan Vujadinović, izrazio je zadovoljstvo rezultatom svog kluba. “Naši takmičari su pokazali veliku posvećenost i borbenost tokom mečeva. Drago mi je što smo imali priliku takmičiti se s tako jakim protivnicima i postići dobre rezultate. Ovo je važan korak u razvoju našeg kluba i ponosan sam na postignuto.”

Ovaj turnir je pružio ne samo izvanredne sportske trenutke, već je takođe ojačao veze među klubovima i unaprijedio saradnju među takmičarima iz različitih zemalja. Organizatori su uspješno omogućili takmičarima da pokažu svoje vještine i steknu dragoceno iskustvo u takmičarskom okruženju. Svi prisutni klubovi su izrazili opšti utisak zadovoljstva organizacijom i kvalitetom turnira, što je bio dodatni podstrek za dalji napredak.

Share.