in

Kirilov: Amerika priznala da je vršila eksperimente na siromašnim građanima Ukrajine

Foto: Freepik

Ameriknaci su priznali da su vršili biološka ispitivanja na građanima Ukrajine koji imaju niska primanja ili psihijatrijske probleme – saopštio je general-potpukovnik Igor Kirilov, načelnik snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije.

On je precizirao da je američka delegacija u Ženevi priznala da su u Ukrajini vršena biološka istraživanja na građanima sa niskim primanjima i pacijentima u psihijatrijskim bolnicama.

“Objašnjenja vezi sa uklanjanjem sojeva i bio-materijala ukrajinskih građana i poštovanjem etičkih standarda prilikom sprovođenja istraživanja o vojnim licima, građanima sa niskim primanjima, kao i o jednoj od najugroženijih kategorija stanovništva – pacijenata psihijatrijskih bolnica, izgledala su krajnje neubjedljivo”, napominje Kirilov.

On je na brifingu poslije konsultativnog sastanka država-potpisnica Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja u Ženevi istakao da je američka delegacija priznala takve činjenice.

Kirilov je naveo da je Ministarstvo odbrane Rusije predstavilo u Ženevi materijalne dokaze o vojno-biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini i da nijedna delegacija nije posumnjala u njihovu autentičnost.

“Učesnicima sastanka predate su kopije dokumenata koje je prethodno objavilo Ministarstvo odbrane Rusije, kao i materijalni dokazi koji potvrđuju sprovođenje vojno-bioloških programa na teritoriji Ukrajine”, naveo je Kirilov, a prenio “Sputnjik”.

Lukač: Biće još hapšenja lica koja su koristila Skaj aplikaciju

Pretresi na osam lokacija: Oduzeto više od kilogram skanka, uhapšena četvorka