in

U četvrtak zabrana rada u užem centru Bijeljine zbog pojačanih mjera bezbjednosti

Foto: Otvoreno.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra u Bijeljini preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

Građani koji budu željeli da prate državnu manifestaciju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svečanos koja će se održati u četvrtak, 15. septembra 2022. godine u 11,00 časova u Bijeljini savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Ugostiteljski lokali, zanatske i trgovačke radnje koje se nalaze u užem centru grada Bijeljine neće raditi navedenog dana do 16,00 časova.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području grada Bijeljine za 15. septembra od 00,00 do 24,00 časova.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti učesnika, 15. septembra na području grada Bijeljine zabranjena upotreba dronova.

Dodik: EU treba ohrabriti zemlje zapadnog Balkana, a ne nametati rješenja

U Bijeljini pojačane mjere bezbjednosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva