in

Tradicionalni prijem kod gradonačelnika za penzionisane radnike Gradske uprave

Poštujući tradiciju organizovanja druženja sa penzionisanim radnicima, Gradska uprava Grada Bijeljina je i danas bila domaćin jednog takvog prijema održanog u prostorijama Sokolskog doma.

Кraj godine je prilika za okupljanje sa onima koji su nekada bili dio Gradske uprave i svojim radom davali doprinos njenom dobrom funkcionisanju.

Jasno je da, nažalost, položaj penzionera nije na zavidnom nivou, te je ovo bila prilika da im se uruče pokloni kao znak pažnje i zahvalnosti za njihov minuli rad.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović im je poželio srećne nastupajuće praznike, dobro zdravlje i izrazio želju da se i dalje okupljaju lijepim povodima.

– Ovih prazničnih dana treba sa posebnom pažnjom da se sjetimo penzionera, a ovom novčanom nagradom nastojimo pomoći da praznike dočekaju finansijski rasterećeniji – rekao je gradonačelnik Petrović.

Istovremeno se osvrnuo i na sredstva predviđena za sve penzionere čija penzija iznosi najviše 212,02 КM.

– Grad Bijeljina je izdvojio 120.000 КM na ime jednokratne pomoći cjelokupnoj penzionerskoj populaciji koja prima najnižu penziju. Do sada je ovu vrstu pomoći iskoristilo oko hiljadu penzionera, a zahtjev Кomisiji mogu podnijeti još danas i sutra – napomenuo je gradonačelnik Petrović.


Počele pripreme za Deveti januar – Trobojke se već vijore Banjalukom

Neradni dani u Republici Srpskoj 10. i 14. januar