in

Republika Srpska poziva dijasporu da se upiše u registar

Institucije Republike Srpske su preduzele aktivnosti na kreiranju baze podataka iseljenika i njihovih udruženja, uzimajući u obzir značajan broj državljana Republike Srpske u dijaspori, kao i veliki potencijal za saradnju.

Registar dijaspore koji objedinjava podataka o fizičkim i pravnim licima i udruženjima u dijaspori, sa ciljem uspostavljanja i razvijanja saradnje između institucija Republike Srpske i dijaspore, kao i planiranja aktivnosti institucija na budućoj saradnji.

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju je pokrenulo promotivnu kampanju za upis u Registar dijaspore građana, organizacija i udruženja iz Republike Srpske koji su u inostranstvu. Izradom promotivnog spota, sa uputstvima za prijavu, nastojali smo da približimo sam proces prijave!

Registar dijaspore je dostupan na internet stranici www.dijasporars.com/registar-dijaspore/ na kojoj se pružaju opcije Registruj se kao fizičko lice i Registruj se kao pravno lice.

– Izborom jedne od ponuđenih opcija, a potom i popunjavanjem odgovarajućih polja, veoma brzo ćete se upisati u Registar. Podaci iz Registra dijaspore čuvaju se u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita ličnih podataka. Želimo na ovaj način da se još jače i čvršće povežemo, da otvorimo mogućnosti za saradnju u mnogim oblastima društvenog, kulturnog, privrednog i naučnog života, a istovremeno da jačamo povezanost pripadnika dijaspore i Republike Srpske i time damo doprinos očuvanju i jačanju nacionalnog identiteta – saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Ovim putem, pozivamo sve pripadnike dijaspore da se upišu u Registar i zvanično načine prvi korak na uspostavljanju saradnje koja bi bila značajna za Republiku Srpsku i dijasporu.

 

Dodik: Šarović je petorazredni političar i prvorazredni petokolonaš

Borenović o sastanku u Briselu: Psovale su se majke i sve po spisku