in

Fočak osumnjičen za kladioničarske prevare teške oko 145.500 KM

Fočak Nedeljko D. (23) osumnjičen je da je za duži period kladioničarskim prevarama ojadio više osoba i tako nezakonito zaradio oko 145.500 KM.

Sumnjiče ga za pranje novca i neovlaštenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama, Fočaka terete da je putem aplikacija i društvenih mreža osobama iz više zemalja iz jugoistočne Evrope slao rezultate naštimanih sportskih utakmica, što su mu oni plaćali.

Navodio ih je da ima sigurne rezultate naštimanih utakmica i da im, ukoliko plate određeni iznos, klađenje može donijeti veću dobit.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča, policija je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči izvršila pretres na lokacija u Foči koje koristi N.D.

“N.D. je osumnjičen da je u periodu od 3. novembra 2018. do 9. decembra 2021. godine od strane većeg broja oštećenih lica iz različitih zemalja s područja jugoistočne Evrope na području Foče u pošti i bankama podizao različite iznose te je na taj način ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 138.910 KM i 3.403 evra”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su prilikom izvršenog pretresa kod njega pronađeni i oduzeti određena količina novca, mobilni telefon, kao i vojna puška marke zastava M-48 i određena količina municije.

Cijene goriva i dalje divljaju, moguća suspenzija akciza

Prevoznici iz Srpske ne mogu preko granice zbog spornih licenci