in

Pogledajte kako je uhapšen jedan od najtraženijih srpskih narko bosova

U španskom gradu Malaga uhapšen je jedan od najtraženijih srpskih narko-bosova, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu Interpola 2021. godine. Policija nije saopštila njegov identitet ali su mediji prenijeli da se radi o izuzetno opasnom kriminalcu koji se smatra “metom velikog značaja”.

Prema saznanjima medija, uhapšen je Slobodan Milutinović poznat kao Sloba Snajper. On je uhapšen prije petnaestak dana.

“Osim vođe klana i njegove ‘desne ruke’, uhapšeno je još devet pripadnika grupe u Malagi, Madridu i Barseloni. U njihovom privođenju, s obzirom da je riječ o izuzetno opasnim kriminalcima, učestvovali su agenti Grupe za specijalne operacije i Operativne grupe za specijalnu bezbjednost“, prenijeli su španski mediji.

Na snimku hapšenja koji je objavila španska policija, vidi se da agenti sa punom opremom upadaju u jedan od stanova u kom vrše pretres, a u kom su zatečeni srpski bjegunac i njegov najbliži saradnik.

“Agenti sa šljemovima na glavama, štitovima i pištoljima u rukama upali su u stan. U njemu su pronađeni pištolji sa obrisanim serijskim brojevima, municija, rukavice, vezice za vezivanje, ljepljiva traka, čekić, ali i dron“, prenijeli su mediji.

Na snimku se vidi kako srpski bjegunac i njegov saradnik, sa lisicama na rukama sjede na stolicama dok policija pretresa stan.

Španska policija saopštila je da se uhapšeni sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata.

Nacionalna policija Španije, međutim, nije saopštila identitet uhapšenog.

“Istraga je počela u januaru prošle godine, kada su agenti policije saznali da je petoro državljana Srbije primljeno u bolnicu u Malagi zbog teških povreda vatrenim oružjem. Ovo je izazvalo uzbunu, pošto je utvrđeno da je kuća u kojoj su živjeli napadnuta ali i da su oni bili vezani lisicama i brutalno pretučeni. Teško povrijeđeni odbili su tada saradnju sa policijom, ali je u kući pronađeno puno krvi kao i drugi predmeti kojima su mučeni“, dodaju oni.

Španska policija je, kako se navodi, tokom istrage otkrila da se sukob dogodio između dva rivalska klana iz Srbije. Na mjestu zločina pronađeni su i pištolji sa izbrisanim serijskim brojevima.

“Utvrđeno je da su osumnjičeni koji su uhapšeni u ovoj akciji policije, doputovali u Malagu, na Kosta del Sol da izvrše napad na suparnički klan. Koliko su ozbiljno pripremali zločin, svjedoči to što su za osmatranje svojih suparnika koristili čak i dronove. Iznajmili su čak tri kuće u Malagi i više automobila, koje su koristili tokom priprema. Tokom samog napada koristili su ‘vojnu taktiku’. Osam osoba je učestvovalo u pokušaju egzekucije suparnika, s tim što je petoro ušlo na imanje, a troje je stalo napolju da nadzire okolinu“, opisali su španski mediji kako se odigrao sukob dva klana u Malagi.

Oni navode i da je za otkrivanje pozadine i identiteta uhapšenih u velikoj akciji policije koja je sprovedena juče u tri grada, veliki doprinos dala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Izvor: Kurir/ATV

Invazija jeftinih auta na Evropu

Kupite gotov biznis i skočite pravo u poslovnu akciju! Prodaje se Butika “Diva S” u Bijeljini