in

Pilot nije reagovao na radio-pozive: Avion bez dozvole preleteo četiri države, među kojima i Srbiju

Dvomotorni avion marke “Bičkraft” sa dvoje ljudi preleteo je bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.

Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima”, navodi se u saopštenju rumunskog Ministarstva odbrane.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratiola su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19 sati preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe vazdušni prostor Bugarske.

“Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje”, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije.

Bijeljina: Pretresom stana pronađena droga

Ukrali golf pa ih zaustavila policija