in

Preminuo Marinko Rokvić

Pevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini.

Podsetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje kritično, prenose Novosti.

Rokvić je rođen je 27. januara 1954. godine u Koluniću, kod Bosanskog Petrovca.

Pjevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini u Kliničkom centru.

On se već neko vrijeme borio sa bakterijom koja mu je napala organizam, a njegovi najbliži do samog kraja vjerovali su da će se izvući.

On je u svom posljednjem obraćanju za medije istakao da mu je veoma loše i da je otkazao sve nastupe.

– Mnogi su me zvali da idem da nastupam, ali sam morao sve da odbijem zbog zdravstvenih razloga. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe. Nisam sad u stanju da pričam, jedva govorim, čujete. Ako možete da me pozovete dok prođe sve ovo, molim vas. Nešto sam stavio u usta i ne mogu dalje da pričam. Moramo sačekati da ovo prođe, pa kada se oporavim, da lijepo pričamo, izvinite.

Njegovog sina Nikolu Rokvića ekipa “Paparaco lova” snimila je kako vodi na čitanje molitvna u manastiru Rakovica, gdje je grob Patrijarha Pavla.

Njih dvojica držali su se pod ruku, a sudeći po fotografijama, Marinko je vidno smršao.

Podsjetimo, Marinko Rokvić je srpski pjevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živjela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da pjeva i da svira pjesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je volio i da trenira fudbal.

Orban stigao u Republiku Srpsku

Nastavlja se rast vodostaja Bosne i Drine