Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je posetu američke glumice Anđeline Džoli Ukrajini, istakavši da je to organizovano kako bi se odvukla pažnja od „Azovstalja“ u Marijupolju.

Prema rečima Zaharove, ukrajinske snage u „Azovstalju“ „drže kao taoce“ civile, ne dozvoljavajući im da izađu, iako je Ministarstvo odbrane Rusije stalno najavljivalo humanitarne koridore, garantujući život i pomoć onima koji su napustili područje, a procesu su se priključili UN i Crveni krst.

Ipak, kako je istakla, u ovim uslovima, ‘geniji zapadnog pi-ara’ zovu Anđelinu Džoli“.

„To je tako lako prodati laicima: ‘Svetski poznata glumica našla se pod raketnim napadom u Ukrajini’. Ona je ambasador dobre volje, iako su UN požurile da se ograde od toga da su uvučene u njenu ekskurziju po Lavovu. Ona je posećivala i sirijske izbeglice i gladne u Africi. Istina je da nikome od njih ot toga nije bilo lakše. Ali, to nikome i nije zanimljivo. Glavni cilj je ostvaren – pažnja svetskih medija je skrenuta sa ‘Azovstalja’“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ranije su američki mediji saopštili da se američka glumica Anđelina Džoli, koja je specijalni izaslanik Uprave Vrhovnog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice, nalazi u Lavovu u okviru „lične“ posete regionu.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, nakon čega su usledile najoštrije do sada sankcije Zapada.Izvor:
Share.