Da je rat u Ukrajini poprimio veću dimenziju svjedoče i podijele ljudi širom planete na ovu i onu stranu – na one za i one protiv.

Na društvenim mrežama često nailazimo na oštre polemike, fotografije ili snimke u kojima osobe iskazuju i brane svoje mišljenje o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

Nekada to preraste i u nasilje, a jedan takav snimak objavljen je na Twitteru.

Video je nastao u Atini gdje su, kako se navodi, Ukrajinci ili oni koji su u javnosti pružali podršku ukrajinskom narodu pomiješali srpsku sa ruskom zastavom.

Srbin koji je bio barjaktar na svadbi, kako to običaj i nalaže, istakao je zastavu Srbije, ali su okupljeni mislili da je u pitanju zastava Rusije, te su taj čin, kako se pretpostavlja, shvatili kao otvorenu provokaciju.

Muškarac je prišao vozilu iz kojeg se viorila srpska zastava i napao vozača. Vozač je izašao i uzvratio udarac napadaču, a onda je uslijedila prava tuča nasred puta. Na snimku se može vidjeti da je napadnuti muškarac u borbi imao dobru tehniku i jak kroše, te je oborio svog napadača.

Do eskalacije je došlo kada se obračunu pridružio još jedan muškarac koji je branio napadača, a ubrzo se tu stvorila i policija s namjerom da smiri strasti.

Građani koji su se okupili kako bi isticanjem ukrajinskih zastava pružili podršku jednoj od strana u aktuelnom ratu posmatrali su ovaj incident.

Mnogi korisnici Twittera ostavili su komentare ispod ove objave.

“Da je u Srbiji neko bi ga izbušio trofejnim parabelumom. Kroz noge da ne kvari veselje”;

“Kako se brani zastava, stati, gledati zapisivati”;

“Brat zastavnik je bio spreman na njih deset da krene, a kamoli na ovog jadnika”;

“Pa đe ćeš na BARJAKTARA, budalo!!!! O mamu im j**m nenormalnu”;

“Sviđa mi se što je odmah izašao iz kola nije mu ni dozvolio da priđe zastavi. Tako se brani zastava braćo,mada nije mi ni čudno, pošto smo poznati da nikad naša zastava nije zarobljena u ratu”, glase neki od komentara, prenosi “Mondo.rs”.

Share.