Italijanski spasioci pronašli su dva beživotna tijela u rijeci Natisone za koja smatraju da pripadaju Patriziji Cormos (20) i Bianci Doros (23).

Njih je u petak odnijela snažna vodena bujica na sjeveru države.

Podsjećamo, Italijanka Patrizia i njeni prijatelji iz Rumunije došli su na obalu rijeke proslaviti polaganje ispita…

Još uvijek se traga za trećim nestalim, 25-godišnjim Cristianom Molnarom, javlja Corriere della sera.

Trojac je bio uz rijeku Natisone kad je stigla vodena bujica. Zagrlili su se kako bi izdržali nalet vode, ali rijeka je bila prejaka i odnijela ih je.

U popodnevnim satima subote spasioci su pronašli torbu koja pripada jednoj od nestalih djevojki. U njoj je bio i mobitel preko kojeg su tražili pomoć…

“Prolazio sam preko mosta i išao prema skladištu. Vidio sam te mlade u rijeci, nazvao sam policiju. Od sigurnosti su ih dijelila dva metra. Bili su u panici, tražili su gdje mogu prijeći, gdje je najniži vodostaj”, kazao je šokirani svjedok za UdineToday.

Vatrogasci su ubrzo stigli, bacali su uže prema mladima, jedan od vatrogasaca rizikovao je život pokušavajući ih spasiti, ali nije uspio do njih doći.

Odnijela ih je vodena bujica. Dvije minute kasnije na lokaciju je stigao helikopter koji bi ih vjerojatno uspio izvući, prenosi 24sata.hr

“Predlagala sam joj da ne ide na taj izlet, jer je bila umorna”, kazala je Patrizijina majka za Messaggero Veneto.Izvor:
Share.