Talibanski portparol rekao je danas da je u američkom napadu dronom na osumnjičenog bombaša samoubicu u Kabulu bilo civilnih žrtava i osudio SAD jer nisu obavijestile unaprijed talibane prije izvršenja napada.

Portparol Zabihulah Mudžahid rekao je kineskoj državnoj televiziji CGTN da je sedam ljudi poginulo u napadu dronom i opisao ovu akciju SAD na stranom tlu kao nezakonitu.

“Ukoliko je postojala bilo kakva potencijalna prijetnja u Avganistanu, trebala je da bude prijavljena nama umjesto ovog nasumičnog napada koji je rezultovao civilnim žrtvama”, rekao je Mudžahid.

Zvaničnici Pentagona izjavili su da je bombaš samoubica pripremao napad na aerodromu u Kabulu, gdje američke trupe privode kraju povlačenje iz Avganistana.

Američka Centralna komanda saopštila je da vodi istragu o navodima da je u jučerašnjem napadu dronom bilo civilnih žrtava.

U saopštenju se dodaje da je poslije udara uslijedilo više snažnih detonacija, što sugeriše da je velika količina eksploziva u vozilu možda izazvala dodatne žrtve.

Share.