Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su Oružane snage Rusije nastavile da izvode intenzivne napade na objekte vojne uprave i energetskog sistema Ukrajine. Cilj napada je postignut, svi naznačeni objekti su pogođeni, navedeno je u saopštenju.

„Oružane snage Rusije su danas nastavile da izvode intenzivne napade visokopreciznim oružjem velikog dometa, iz vazduha i s mora, po objektima vojne uprave i energetskog sistema Ukrajine. Cilj napada je postignut, naznačeni objekti su pogođeni“, navedeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov je, takođe, rekao da je odbijen napad dve ukrajinske čete u pravcu Kupjanska, da je protivnik potisnut na početne pozicije i da je izgubio do 40 vojnika.
Ruska vojska je u protekla 24 sata odbila sve kontranapade ukrajinskih snaga u pravcu Zaporožja.

„U zaporoškom pravcu protivnik je preduzeo kontranapade uz pomoć tri taktičke grupe na području naselja Nikolskoj, Novomajorsko i Stepno u Donjeckoj Narodnoj Republici. Svi napadi su odbijeni. Likvidirano je više od 30 ukrajinskih vojnika, kao i jedan tenk i tri borbena oklopna vozila“, rečeno je u Ministarstvu.

U Marjansku, u Dnjepropetrovskoj oblasti, ruska avijacija je oborila ukrajinski avion Mi-24, dok je u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeno skladište s raketama za američke višecevne raketne sisteme „Hajmars“.

„Uništene su dve baze za skladištenje goriva za ukrajinsku vojnu tehniku na području gradova Dnjepropetrovsk i Pavlograd u Dnjepropetrovskoj oblasti, pet skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja, uključujući ujedinjenu grupaciju Oružanih snaga Ukrajine ‘Primorje’ u oblasti grada Nikolajeva. Na području naselja Pretečino u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeno je skladište municije za američke sisteme ‘Hajmars’“, naveo je Konašenkov.

Ruski kompleksi protivvazdušne odbrane su u protekla 24 sata oborili sedam ukrajinskih bespilotnih letelica i 15 projektila za višecevne raketne bacače „Hajmars“, kao i šest protivradarskih raketa „Harm“.

Ukrajinske snage su ponovo pokušale da napreduju u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga, ali su odbijene na početne pozicije, izgubivši do 150 vojnika.
„Ukrajinska vojska je ponovo, bez uspeha, pokušala da forsira i reku Žrebec u Luganskoj Narodnoj Republici, likvidirano je više od 80 militanata“, dodaje se u saopštenju.

Share.