Sistemom „Kindžal“ sa hiperzvučnm raketama uništeno je veliko podzemno skladište raketa ukrajinske vojske u Ivano-Frankovskoj oblasti Ukrajine, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„Avijacioni raketni kompleks „Kindžal“ sa hipersoničnim aerobalističkim raketama uništio je veliko podzemno skladište raketa i avijacione municije ukrajinskih snaga u selu Deljatin, Ivano-Frankovska oblast“, izjavio je Konašenkov.

Inače, tokom noći je 69 vojnih objekata u Ukrajini bilo meta ruske avijacije.

Ruski obalski raketni kompleks “Bastion” likvidirao je centre za radio i radiotehničko izviđanje Oružanih snaga Ukrajine u Odesi, naveo je portparol Ministarstva odbrane. Pored toga, uništena su i četiri protivvazdušna sistema, od kojih su tri S-300 i jedan Buk-M1, kao i četiri komandna centra ukrajinske vojske.

Tokom noći preciznim oružjem uništena je i izviđačko-diverzantska jedinica Ukrajine koja se kretala na amerikanskim terencima Humvee.

Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništila oko 200 dronova i više od 1.400 tenkova i drugih oklopnih vozila, istakao je Konašenkov.

Share.