Vojska Donjecke Nerodne Republike oborila je dva helikoptera u kojima su se nalazili komandanti ekstremističkog bataljona “Azov” koji su pokušali da pobegnu iz Marijupolja, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Kako je saopštio general, jutros je kijevski režim pokušao da evakuiše komandni sastav “Azova” uz pomoć dva helikoptera. Međutim, snage DNR su oborile oba Mi-8.
Jedan helikopter je oboren trofejnim oružjem – američkim prenosnim protivvazdušnim raketnim kompleksom “Stinger” u području mesta Ribacka, dok je drugi ukrajinski Mi-8 raketom oštećen, odleteo u pravcu Crnog mora, i pao na 20 kilometara od obale.

“Ruske Vazdušno-kosmičke snage su uz pomoć sredstava protivvazdušne odbrane oborile jedan ukrajinski helikopter Mi-24, 30 kilometara zapadno od Izjuma, kao i četiri ukrajinska drona u području Tamarina, Lisičanska i Volnovahe”, dodao je Konašenkov.

Od početka izvođenja specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska je uništila 124 aviona, 80 helikoptera, 345 bespilotnih letelica i 1.826 tankova i druge oklopne tehnike.

Ranije je čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio da je Marijupolj oslobođen 90-95 odsto.Izvor:
Share.