Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je kako Vladimir Putin često komentariše medijske napise o datumima početka ruske invazije te da ovakvu temu tretira na šaljiv način.

Iako su zapadni zvaničnici više puta naglašavali kako će Rusija započeti invaziju na Ukrajinu 16. februara, portparol Kremlja je još jednom ponovio kako se radi o “histeriji Zapada” te je takođe naglasio kako i sam predsjednik Rusije ne shvata ozbiljno ovakve napise.

“Predsjednik Rusije Vladimir Putin uz humor tretira objave o datumima ruskog napada na Ukrajinu. Ponekad se čak i šali, tražeći od nas da mu kažemo da li je negdje objavljeno i tačno vrijeme i sat kada će rat početi”, rekao je Peskov.

Takođe, Peskov ističe kako je nemoguće s razumijevanjem tretirati objave o početku ruske invazije te je ovakve vijesti nazvao “maničnim informacionim ludilom”.

Uprkos brojnim vojnim vježbama Rusije, koje se održavaju oko same Ukrajine, ali i na područje Bjelorusije, za koje brojni zapadni zvaničnici tvrde kako predstavljaju uvod u invaziju, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije jutros je saopštilo kako se dio trupa povlači u baze.

To se prije svega odnosi na trupe Južnog i Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije, što je ocijenjeno kao početak deeskalacije tenzija oko same Ukrajine.

“Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga Rusije, nakon što su izvršile svoje zadatke, počele su ukrcavanje na željeznički i putni transport i danas će se vratiti u svoje vojne baze”, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.Izvor:
Share.