Sva pravila međunarodnih odnosa su srušena zbog interesa jedne zemlje. SAD su sebe prozvale apostolima Boga na zemlji, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Plenarnoj sjednici prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji će se sastati sa ruskim predsjednikom.

Podsjećamo, plenarna sjednica je kasnila zbog sajber napada.

On je dodao da Zapad ne primjećuju da su se na Zemlji stvorili novi moćni centri, koji razvijaju svoje procese, i imaju prava na svoj suverenitet i zaštitu svojih interesa.

“To su izmjene koje imaju nemilosrdan i nepovratan karakter. Ništa više neće biti kao prije. Zapadni lideri imaju iluzije, misle da se sve odvija kao prije, poriču realnost, nalaze se u svojim sopstvenim zabludama. Prema svima se odnose kao prema kolonijama. Imaju želje da kazne svakoga ko im se ne želi slijepo potčiniti, dovode u pitanje suvereniteta čitavih naroda. Napominjem na Jugoslaviju, Libiju, Siriju”, rekao je Putin.

Lider Rusije je rekao da je cilj bezumnih sankcija da Rusija nestane sa svjetskog tržišta.

“Nije im uspjelo. Vlasti Rusije i građani su se ponijeli odgovorno. Čuvamo naš kapital, radna mjesta i tržišta. Kleli su se u dolar i molili za našu propast. To su instrumenti propagande”: rekao je Putin i dodao:

“Poslije tri mjeseca od paketa sankcija, inflacija je 16,70 posto i pada, državne finansije stabilne. To je velika inflacija, ali ćemo je sniziti, nastavljamo raditi i imaćemo uspješne rezultate”.Izvor:
Share.