Federalna služba bezbednosti Rusije objavila je snimak incidenta sa britanskim razaračem „Defender“ koji je nezakonito ušao u ruske vode u Crnom moru.

Na snimku se čuje da su ruski graničari više puta zahtevali od stranog vojnog broda da napusti njihove teritorijalne vode, a pošto se britanski razarač oglušio ispalili su hice upozorenja.

„Ispaliti hice upozorenja! Ispaliti hice upozorenja! Isključiti mogućnost direktnog pogotka! Isključiti mogućnost direktnog pogotka! Paljba!“, čuju se naređenja koje izdaje ruska strana.

Razarač „Defender“ Ratne mornarice Velike Britanije narušio je juče državnu granicu Rusije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent. Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.Izvor:
Share.