Predsjednik SAD-a, Džozef Bajden napravio je još jedan u nizu gafova tokom svečanosti povodom 80 godina savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Drugom svjetskom ratu, poznatog kao “Dan D”.

On je tokom današnje proslave u Francuskoj stajao na bini između svoje supruge Džil Bajden i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, dok su pozdravljali veterane, a vojni orkestar svirao. U trenutku kada je trebalo da počne govor sekretara odbrane SAD Lojda Ostina, Bajden se sagnuo kao da hoće da sjedne na stolicu iza njega, koje u stvari nije bilo.

Dok je stajao u toj “polusjedećoj” pozi muzika je odjednom stala, a sa zvučnika se čula najava za Ostinov govor. “Zamrznuti” Bajden se malo pridigao, a onda se opet pogrbio kao da i dalje pokušava da sjedne. Na snimku se naizgled vidi i kako mu prva dama, koja je rukom prekrila usta, daje instrukcije, dok Makron sa druge strane mirno stoji, prenosi Mondo.

Prva dama je i ovaj put nakon završetka tog dijela svečanosti odvela Bajdena sa bine držeći ga za ruku. Par je otišao nakon što se predsjednik SAD rukovao sa još nekoliko veterana.Izvor:
Share.