Američka policija identifikovala je danas svih deset žrtava pucnjave u supermarketu u Koloradu, a među njima je i mladi Neven Stanišić. Osumnjičeni je uhapšen.

Kako su za Blic potvrdili u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, jedna od žrtava je i njihov parohijan Neven Stanišić. On je, po njihovim rečima, krenuo na posao kada je došlo do pucnjave.

Policija je identifikovala sve žrtve i saopštila njihova imena: Deni Strong (20), Neven Stanišić (23), Riki Olds (25), Tralona Bartkovijak (49), Suzan Fontejn (59), Teri Leiker (51), policajac Erik Teli (51), Kevin Mahoni (61), Lin Marej (62) i Džodi Voters (65).

Kako prenose američki mediji, ubijeni policacajac Erik Teli se „poneo kao heroj“. U policiji Boldera bio je od 2010. godine, a bio je otac sedmoro dece, od kojih najstarije ima 20 godina.

„Voleo je porodicu više od bilo čega“, rekao je njegov otac Homer za KUSA-u.
Policajci su iz supermarketa izveli muškarca u lisicama, kome je krv curila niz nogu. Međutim, i dalje se istražuje motiv napada.

Pucnjava se dogodila u prodavnici „King supers“ u Bolderu, koji se nalazi na oko 40 kilometara severozapadno od Denvera. U Bolderu se nalazi Univerzitet Kolorada.

Podsetimo, ovo je druga masovna pucnjava u SAD u poslednjih nedelju dana, nakon pucnjave u lokalnim salonima za masažu u Atlanti, u kojoj je prošlog utorka ubijeno osam ljudi, među kojima šest žena azijskog porekla.Izvor:
Share.