Britanska kraljica Elizabeta Druga je pod medicinskim nadzorom u dvorcu Balmoral, pošto su ljekari zabrinuti za njeno zdravlje, saopštila je danas Bakingemska palata. Britanski javnis servis prekinuo je danas sa emitovanjem redovnog program kako bi iz minuta u minut obavještavao o stanju kraljice.

U saopštenju Bakingemske palate se navodi da su kraljičini ljekari poslije jutrošnjeg pregleda zabrinuti za njeno zdravlje i da su preporučili da ostane pod medicinskim nadzorom.

Britanski princ Čarls i njegov sin princ Vilijam otputovali su hitno u rezidenciju kraljice Elizabete Druge u zamku u Škotskoj. Princ od Velsa je otputovao u Balmoral zajedno sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, saopštio je portparol njegove kraljevske rezidencije. Kesingtonska palata potvrdila je da je u Balmoral otputovao i princ Vilijam.

Premijer Liz Tras rekla je da je čitava zemlja “duboko zabrinuta” za Elizabetino zdravlje poslije objave iz Palate.

“Moje misli i misli naroda širom Velike Britanije u ovom trenutku su sa Njenim veličanstvom kraljicom i njenom porodicom”, poručila je Tras.

Saopštenje je izdato nakon što se Elizabeta (96) juče povukla sa jednog virtuelnog sastanka jer su joj ljekari preporučili da se odmara.

Tradicionalna ceremonija smjene garde, koja je trebalo da bude održana održi ispred Bakingemske palate, otkazana je, javlja BBC.

Ispred palate postavljen je znak kojim se turisti obavještavaju da je ceremonija otkazana.

Ceremonija je otkazana nakon što je Bakingemska palata saopštila danas da su ljekari zabrinuti za zdravlje britanske kraljice Elizabete Druge i da su preporučili da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj.

Share.