Jedan od dvojice osumnjičenih za masovno ubistvo nožem u kanadskoj pokrajini Saskačevan, Demijen Sanderson, pronađen je mrtav, dok je drugi osumnjičeni, njegov brat Majls Sanderson i dalje u bekstvu i vjerovatno je povrijeđen, saopštila je danas policija.

Demijen i Majls Sanderson osumnjičeni su da su u nedelju nožem ubili 10 osoba u jednoj starosjedelačkoj zajednici i u obližnjem gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan, prenosi Rojters.

Najmanje deset ljudi je ubijeno, a 15 ranjeno u nizu napada nožem u centralnoj kanadskoj provinciji Saskečuan, saopštila je policija.

Žrtve su pronađene na 13 lokacija u zajednici Džejms Smit Kri Nejšn i obližnjem selu Veldonu.

U potjeri u kojoj je učestvovalo stotine policajaca, Demijen Sanderson, 31, pronađen je u starojedelačkoj zajednici Džejms Smit Kri, a vjerovatno ga je ubio njegov brat, koji je već tražen zbog nasilnih zločina.

Brat koji je još na slobodi, Majls Sanderson, 30, “možda je zadobio povrede” i mogao bi da traži medicinsku pomoć, saopštila je Ronda Blekmor, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije na konferenciji za novinare.

Broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 povrijeđenih, navela je zvaničnica policije.

„Možemo da potvrdimo da on ima vidljive povrede. Ne sumnjamo u ovom trenutku da su te povrede samonanjete”,precizirano je u saopštenju policije uz napomenu da se Majls Sanderson sumnjiči i da je ubio svog brata.

Policija je upozorila stanovništvo i da se Majls Sanderson smatra opasnim, čak i povrijeđen.

Policijski zapovednik Bobi Kameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad sugerisao je da bi pokolj mogao biti povezan sa drogom.

U Džejms Smit Kri Nejšnu, starosjedelačkoj zajednici sa oko 2.000 stanovnika sjeveroistočno od Veldona, gde živi oko 200 ljudi, proglašeno je vanredno stanje.

Riječ je o jednom od najsmrtonosnijih masovnih ubistava u Kanadi, gdje su takvi zločini, inače, rjeđi nego u SAD, prenio je Rojters.

Share.