Državljaninu Srbije (42) iz njemačkog grada Bremena počelo je suđenje zbog sumnje da je zbog ljubomore svojoj djevojci smrskao glavu limenkom piva.

Monstrum je priznao zločin rekavši potpuno smireno:

“Ja sam to uradio. Ubio sam je i žao mi je!”.

Nesrećnu ženu, podsjetimo, tukao je limenkom sve dok joj nije smrskao glavu. Potom ju je udarao pesnicama, a čak je koristio i otvarač za flaše. Nije se zaustavljao dok žrtva nije prestala da diše.

Tragedija se dogodila u novembru prošle godine u Bremerhavenu nedaleko od Bremena u stanu u kojem je optuženi živio sa svojom partnerkom. Sumnja se da je iz ljubomore nasrnuo na nesrećnu ženu, a zatim je tukao do smrti.

“Muškarac star 42 godine je svoju partnerku udarao pesnicama i napunjenom limenkom piva po glavi, a zatim je koristio i otvarač za flaše. Udarao ju je do iznemoglosti, a prestao je tek kada je shvatio da je djevojka mrtva. Udarci su bili toliko siloviti da je njeno lice bilo potpuno smrskano i uništeno”, navodi njemački portal “tag24.de”.

Poslije brutalnog ubistva, monstrum je pozvao hitnu službu i ponašao se nonšalantno kao da se ništa nije dogodilo.

“Optuženi je poslije zločina sam alarmirao hitnu pomoć i rekao službenici: ‘Ubio sam svoju ženu!’ Kad je stigla policija i njima je mirno rekao: ‘To sam bio ja. Ja sam! Žao mi je!’. Uhapšen je bez bilo kakvog otpora. Kasnije je tvrdio da je imao ‘pomračenje svijesti'”, navodi se u optužnici protiv Srbina.

Njemački mediji objavili su da je optuženom u četvrtak počelo suđenje. Srbin se u sudnici od medija skrivao držeći fasciklu preko lica.

Slučaj se vodi pred Okružnim sudom u Bremenu, a na početku ročišta optuženi je priznao zločin koji mu se stavlja na teret.Izvor:
Share.