Policija Tirola saopštila je danas da su riješili spektakularnu pljačku vinskog podruma jednog hotela i uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine (52) i državljanina Crne Gore (53), koji se terete za ovo krivično djelo.

Naime, riječ je o pljački iz maja 2021. godine kada je iz vinskog podruma nestalo stotine flaša skupocjenog vina, među kojima i primjerci vinarije “Domaine de la Romanee-Conti”, kojih, inače, nema u slobodnoj prodaji baš zbog svoje ekskluzivnosti.

Istraga je trajala dvije i po godine, a pripadnici LKA Tirol su blisko sarađivali sa policijom iz njemačkog grada Bohuma, gdje je jedan od osumnjičenih i identifikovan i uhapšen po evropskoj potjernici.

“Nakon opsežne istrage i dokaza do kojih smo došli preko podataka iz šifrovanih telefona, uspjeli smo da identifikujemo počinioce”, stoji u saopštenju policije.

Kada je riječ o državljaninu Crne Gore, on je uhapšen u Njemačkoj, dok su iz policije saopštili da je drugi osumnjičeni iz BiH uhapšen na tzv. trećoj lokaciji, ne navodeći tačno gdje, jer je riječ o istrazi koja i dalje traje s obzirom da postoji i treći osumnjičeni koji je još uvijek u bijegu i za kojim se traga.Izvor:
Share.