Srpski pilot B.Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji kada je pripadnik nigerijske vojske iz zasad nepoznatih razloga napao helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao.

B.Đ. je napadač ranio hicem iz vatrenog oružja i krenuo je da ga “ovjeri”, ali mu se puška zaglavila!

Prema saznanjima Blica, jezivi napad, u kome je poginulo troje ljudi – jedna humanitarka iz Etiopije, jedan vojnik i sam napadač – dogodio se prilikom rutinskog slijetanja u Damboi, u Nigeriji.

– Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sljetalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije – kaže izvor Blica.

U toj pucnjavi je ranjen i B. Đ., napadač mu je pritrčao kako bi ga “ovjerio”, ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

– Ubo je B. Đ. bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mjestu ubio da ga u toj namjeri nisu spriječili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mjesta likvidirali – kaže izvor.

Nezvanično se saznaje da je B. Đ. operisan i svjestan, da su ljekari sanirali rane od bajoneta i zaustavili krvarenje.

– Ipak, nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen, jer izlazne rane nema. Ulaznu ranu nisu mogli da identifikuju zbog povreda nanijetih bajonetom – kaže izvor.

Prema saznanjima, B. Đ. je u bolnici u Majdiuguriju, gdje je ekipa uspjela da ga evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

B. Đ., pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

Na ovaj let je krenuo u okviru Vorld fud programa (WFP) Ujedinjenih nacija, koji je unajmio čarter helikopter od njemačkog avio operatera.

Share.