Kasija Galanio (45), bivša katarska princeza, pronađena je mrtva u svom domu u Marbelji, usred bitke za starateljstvo sa bivšim mužem kojeg je optuživala da je zlostavljao jednu od njihovih ćerki.

Kasija Galanio bila je treća supruga milijardera Abdelaziza bin Kalife Al Tanija (73), ujaka sadašnjeg katarskog emira.

Prema prvim informacijama, sumnja se da se predozirala drogom. Kako prenosi francuski “La Parisienne”, španski policajci su otkrili njeno tijelo u krevetu bez znakova fizičkog nasilja.

Tijelo je pronađeno nakon što je njena najmlađa ćerka alarmirala špansku policiju iz Pariza, pošto danima nije mogla da stupi u kontakt sa majkom, piše “El Pais”.

Domar i nekoliko službenika su uspjeli da uđu u apartmanski kompleks Galaniove u Marbelji.

Kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, biće obavljena obdukcija. Prve indikacije ukazuju da je umrla od predoziranja drogom.

Galaniova je vodila raskošan život. Išla je na glamurozne zabave i družila se sa poznatim ličnostima.

Ranije je tvrdila da je bivši katarski ministar nafte i finansija, koji je bio najstariji sin prethodnog emira Kalif bin Hamada Al Tanije, seksualno zlostavljao jednu od njihove tri ćerke. On je te optužbe negirao.

“La Parisienne” je 19. maja prenio da je sud u Parizu odbacio njene zahtjeve za starateljstvo nad ćerkama.

Nedavno je provela nekoliko mjeseci u bolnici, a francuski mediji su istakli da je bila sklona nervnim slomovima. Kao rezultat toga, sudija je odložio rješevanje spora oko starateljstva dok se ne izvrši psihološka procjena kako bi se bolje razumijele okolnosti koje su se odvijale u toj porodici.

Galaniova sa bivšim mužem ima tri ćerke – bliznakinje od 17 godina i tinejdžerku od 15 godina. Iako su bliznakinje u početku živele sa ocem, odlučile su da se presele kod majke u Marbelju. Tvrdila je da je njen bivši muž odlučio da im uskrati novac kako bi ih kaznio.

Treća ćerka (15) i dalje živi sa ocem u luksuznom stanu u Parizu, gdje je on prognan nakon puča koji je predvodio njegov polubrat Hamad bin Halifa Al Tani 1995. godine.

Kako pišu evropski mediji, bivši bračni par 15 godina je vodio bitku za starateljstvo nad ćerkama.

Kasija je optužena da je alkoholičarka sa mentalnim problemima, dok je Al Tani optužen da je zlostavljao jednu od svojih ćerki. Parisko javno tužilaštvo je otvorilo istragu o optužbama za seksualni napad. Al Tani negirao je optužbe, piše “La Parisienne”.

Share.