Predsjednik SAD-a, Džo Bajden je izgleda više poznat po ispadnima nego po novim akcijama i pregovorima koje je pokrenuo. Sada je opet u centru skandala i to opet sa djevojčicama.

Naime, Bajden je posjetio koledž kako bi se sastao sa starim licima i pohvalio napore njegove administracije da smanji inflaciju i troškove. Kako se posjeta završavala, on je ustao da pozira sa nekima od onih koji su se okupili da čuju njegove primjedbe.

Osim što je objasnio kako bi mogao da obuzda inflaciju i smanji cijenu lijekova na recept, Bajden je dao i savjete za sastanke.

Nakon toga na koledžu Irvin Veli u Kaliforniji, u svoj toj gomili koja je hrlila da se uslika sa njim, našla se i jedna djevojčica, koju je predsjednik SAD-a uhvatio za rame govoreći joj “nema ozbiljnih momaka dok ne napuniš 30 godina”.

“Sad, vrlo važna stvar koju sam rekao kćerima i unukama – bez ozbiljnih momaka do 30. godine”,rekao je Bajden zbunjenoj tinejdžerki.

Bajden je ustao da se fotografiše sa djevojkom. Dok je to činio, djeluje kao da omirisao njenu kosu prije nego što joj je dao savjet o seksualnim odnosima.

Čini se da je djevojci zaista neprijatno i nervozno se smije dok se okreće da pogleda predsjednika SAD, koji nastavlja da spušta ruke na njeno rame.

“Imaću to na umu”, odgovorila je djevojka uz osmijeh.

Taj trenutak snimio je reporter Kejlen D’Almeida koji ga je potom objavio na Tviteru. On je primjetio da je agent tajne službe pokušao da ga spriječi da snima dok se desio nezgodan susret.

Novi Bajdenov potez izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Share.