Američki predsednik Džo Bajden izvinio se što se „pravio pametan“ nakon što je drsko odgovorio novinarki, koja mu je postavljala pitanja posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Po završetku konferencije za štampu u Ženevi američki predsednik je zastao da odgovori na pitanje Kejtlan Kolins, novinarke Si-En-En-a, o sastanku sa Putinom i Bajdenovom „uverenju“ da će ruski predsednik promeniti svoje ponašanje.
„Nisam siguran da ću promeniti njegovo ponašanje. Šta kog đavola? Čime se to stalno bavite? Kada sam ja rekao da sam siguran u to?“, odbrusio je Bajden i vidno iznerviran krenuo ka novinarima.

Bajden je potom rekao da će Putin možda promeniti svoje postupke ako ostatak sveta reaguje i umanji njihov položaj u svetu.

https://twitter.com/Breaking911/status/1405226915502465024?s=20

Snimak Bajdenovog ispada u Ženevi proširio se društvenim mrežama, a mnogi su kritikovali njegovo agresivno ponašanje prema novinarki, ističući da bi takav istup izazvao veliku buru u medijima i među aktivistima da je reč o predsedniku koji ne dolazi iz redova demokrata.

Pojedinci su primetili i da je Bajden bio oštriji prema novinarki nego prema Putinu, preneo je RT.

Share.