Fudbaleri Zvijezde 09 su u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladali ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:0.

Najavili su tako domaći fudbaleri bolje dane na proljeće budući da su u posljednja tri susreta zabilježili dvije pobjede i to protiv Zrinjskog i Širokog Brijega te tako došli do 11 osvojenih bodova poslije 18 odigranih utakmica.

Došli su domaći u vodstvo u 27. minuti susreta kada je mrežu golmana Širokobriježana pogodio Predrag Ristanović da bi rezultat prvog dijela u 44. postavio Petar Karaklajić.

Do kraja susreta je Zvijezda postigla još jedan pogodak i to preko Novice Maksimovića koji je pogodio u 86. minuti susreta čime je postavljen konačan rezultat susreta.

Zvijezda 09 je slavila veoma važnu pobjedu dok je Širokom Brijegu ovo bila deveta uzastopna utakmica bez pobjede u domaćem šampionatu.

Zvijezda 09 je i dalje posljednja na tabeli sa 11 bodova, osam manje od “sigurne zone” gdje se nalaze Željezničar i Tuzla City dok je Široki Brijeg ostao šesti sa 22 osvojena boda.

Rezultat i strijelci:

Zvijezda 09 – Široki Brijeg 3:0 (Ristanović 27′, Karaklajić 44′, Maksimović 86′)

Standings provided by Sofascore

Share.