in

Zvijezda 09 pobijedila Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva izgubili su na gostovanju kod Zvijezde 09 rezultatom 1:0 u utakmici 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, koja je odigrana u Ugljeviku.

U prvom poluvremenu na lošem terenu u Ugljeviku nije bilo uzbuđenja, a prvi šut na utakmici videli smo u 30. minuti kada je Nigerijac Kayode šutirao sa distance, ali preko gola Sarajeva. Domaćin je imao priliku u 35. minuti kada je Karaklajić bio na osam metara od gola Sarajeva, ali Đuričković je uspeo blokirati njegov udarac.

Sarajevo je imalo priliku u 40. minuti kada je Ziljkić nakon ubačaja i gužve u kaznenom prostoru šutirao snažno, ali je Maksimović uspeo blokirati njegov udarac.

Zvijezda 09 je mogla povesti na početku drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, ali je Kayode katastrofalno primio loptu i golman Sarajeva je bez problema pokupio loptu.

U 55. minuti Sarajevo je iz slobodnog udarca moglo ugroziti gol Zvijezde 09, ali Mustafić je šutirao pored gola. Nakon kornera u 68. minuti, Buljubašić je uhvatio volej sa 25 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Sarajevo je imalo najbolju priliku u 81. minuti kada je Đuričković glavom sa pet metara šutirao i pogodio prečku. U 87. minuti, Čataković je šutirao iz prve sa 15 metara, ali je lopta otišla tik pored gola domaćih.

Zvijezda 09 je došla do pobede u 90+3. minuti kada je Vadze matirao golmana Sarajeva. Igrači Sarajeva su tražili ofsajd, ali sudija Kazlagić je pokazao na centar.

Sarajevo je napravilo drugi kiks u proljetnom delu prvenstva, dok je Zvijezda 09 ostala na poslednjem mestu tabele sa 14 osvojenih bodova.

Dan koji je promijenio svijet: Dvije godine od početka specijalne vojne operacije

Velika policijska akcija u Bijeljini (VIDEO