in

Zvezdina delegacija pretučena u Zadru!

Članovi delegacije KK Crvena zvezda napadnuti su danas u Zadru pred meč sedmog kola ABA lige.

Tim povodom se oglasio tim sa Malog Kalemegdana te saopštio da je riječ o dva odvojena incidenta.

“Napadnuti su, bez ikakvog razloga, član UO našeg kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom KK Crvena zvezda stigla iz Barselone. Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživjeli ozbiljne povrede. Kao klub zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mjestu hrvatske policije i službi bezbjednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto nevjerovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga”, saopštili su iz beogradskog kluba.

Posebno je simptomatično, dodali su u saopštenju, da Zvezda kao klub iz Beograda već ima informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana njihovog Upravnog odbora.

“Zbog svega navedenog, a moguće i kao posljedica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda i zvanično je zatražio da se utakmica u nedjelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagovještava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni”, zaključili su iz KK Crvena zvezda.

Skandal u Beogradu: Huligani Zemuna pretukli protivničkog golmana i poslali ga u bolnicu

Vulin: Nije moguće ukloniti Dodika