in

Zvezdin het-trik – bitan meč ili su druge stvari važnije?

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se u trećem večitom derbiju ove sezone, drugom u ABA ligi.
Crvena zvezda imaće priliku da ostvari het-trik pobeda protiv najvećeg rivala, koji je ozbiljno nadigran u prva dva susreta.

Dugo očekivani derbi, prvi u sezoni 2021/22, odigran je 14. novembra i sve smo dobili, samo ne neizvesnu i zanimljivu utakmicu koju smo očekivali.

Zvezda je odigrala karakteristično dobru odbranu i svela rivala na samo 56 postignutih poena, dok je slično uradila i u finalu Kupa Radivoja Koraća.

U prvom je bilo 15 razlike, u drugom 17, a danas Partizan ima priliku da makar pokuša da ovu utakmicu učini neizvesnom protiv lidera ABA lige i evroligaša.

Crveno-beli su i danas blagi favoriti protiv svog večitog rivala i pobedom danas bi overili prvo mesto pred plej-of ABA lige i krenuli bi u doigravanje sa najbolje pozicije.

Crvena zvezda pobedila je Partizan na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima.

Poslednji put su crno-beli pobedili svog večitog rivala u Kupu Radivoja Koraća u februaru 2020. godine, dok za pobedu u ABA ligi ne znaju od 17. novembra 2019. godine.

Partizan ima post od dve godine u svim takmičenjima i dve i po godine u ABA ligi protiv Crvene zvezde, koja je očigledno pronašla pravi recept za svog najvećeg rivala.

Posebno Dejan Radonjić ima rešenje za tim koji vodi Željko Obradović, pošto u jednoj sezoni sa ovolikom razlikom na dve utakmice Zvezda nikada nije pobeđivala, barem ne u abaligaškoj eri.

Mnogo se priča o umoru igrača već dva meseca, a ranije je u priči bila korona i to možemo čuti na svakoj konferenciji Dejana Radonjića.

Jasno je da se to zamera Radonjiću što stalno spominje i veliki je broj negativnih komentara sa druge strane, ali mora se razumeti da je Evroliga napravila takav ritam utakmica da je to u Evropi nemoguće ispratiti.

Evroliga nema sredstva kao NBA, nema gledanost, nema sve propratne elemente i previše je utakmica, a uz to se igraju i domaća prvenstva i trenutno je ovaj format Evrolige veliki promašaj, ali je i dalje donekle zanimljiv.

Zvezda ima rolekorster sezonu u Evroligi i izgubili su barem pet utakmica na jednu loptu ili posle ispuštenog velikog vođstva, a da su koristili sve te svoje šanse, sada bi sigurno bili na mestu koje vodi u Top 8, posebno posle izbacivanja ruskih timova.

Izvor:B92

Članak Zvezdin het-trik – bitan meč ili su druge stvari važnije? se pojavljuje prvo na Prvi Srpski Portal.

Kris Spiro: Cilj je bio da Srbija nestane, a sada postoje praktično dvije Srbije

Bijeljina: Jedno lice lakše povrijeđeno u udesu na obilaznici