in

Zvezda – Partizan 166. put, derbi koji bi mogao da odluči šampiona

Crvena zvezda i Partizan 18.00 igraju 166. večiti derbi koji bi mogao da odluči borbu za titulu.
Crno-beli u boljoj poziciji dočekuju možda i najvažniji derbi u poslednjih nekoliko godina, pošto imaju pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.

U slučaju trijumfa, ekipa Aleksandra Stanojevića otišla na bi na +8, što bi u ovoj situaciji verovatno bila nedostižna prednost, dok bi eventualni trijumf crveno-belih vratio neizvesnost u šampionsku trku.

„Pet bodova je ništa, sedam ili osam je nešto. Isto je pet ili dva, kalkulisati nećemo, veoma poštujem ovu ligu, 11. u Evropi. Bili smo izjednačeni poslednjih nekoliko derbija, biće neizvesno, siguran sam“, izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

Njegov kolega iz suprotnog tabora Dejan Stanković imao je samo reči hvale za protivnika.

„Partizan igra čvrsto i takmičarski, ne odustaju od bloka i kompaktni su tokom svih 90 minuta, gde ‘muče’ protivnika i ne daju mu da se približi golu. Iz tih brzih tranzicija uspevaju da iz dve, tri prilike postignu pogodak, a mi ćemo probati da kroz dobre duele odgovorimo na njihovu igru“, rekao je između ostalog Stanković.

Večiti derbi, 166. po redu, sudiće najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, a njegovi pomoćnici kraj aut-linija biće Uroš Stojković i Milan Mihajlović.

Četvrti arbitar biće Milan Mitić, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković i Bojan Banović.

Izvor:RTS

Članak Zvezda – Partizan 166. put, derbi koji bi mogao da odluči šampiona se pojavljuje prvo na Prvi Srpski Portal.

Станојевић пред окршај са Звездом: Пет бодова је ништа, без калкулација у дербију

Ohi i Katai presudili Partizanu – Zvezda prišla na -2!