in

Zvanično: Zvezda ostaje u Evroligi – Srbija ponovo ima dva predstavnika

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Posle sastanka Evrolige odlučeno je da Crvena zvezda dobije specijalnu pozivnicu, odnosno da ostane u takmičenju, Srbija će i ove godine imati dva predstavnika, jer je osvajanjem ABA lige Partizan obezbedio svoje mesto.

Evroliga je objavila spisak klubova koji će nastupati i naredne sezone u takmičenju, a među njima je i Crvena zvezda.

Ovo je konačan spisak: Partizan, Crvena zvezda, Real Marid, Valensija, Virtus, Žalgiris, Alba, Efes, Monako, Baskonija, Armani, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos.

Neposredno pred sastanak čelnika Evrolige pojavila se informacija da Turk Telekom kao finalista Evrokupa želi da konkuriše za specijalnu pozivnicu, međutim srpski tim je ipak dobio prednost.

Na sastanku je dogovoreno i da se promeni format plej-ofa. Najboljih šest timova plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će timovi od šestog do desetog mesta igrati plej-in za preostala dva mesta.

Crveno-beli su se takođe oglasili povodom opstanka u elitnom takmičenju.

„KK Crvena zvezda Meridianbet nastupaće u narednoj takmičarskoj sezoni 2023-2024 u Evroligi, potvrđeno je u četvrtak iz sedišta tog takmičenja“, napisali su crveno-beli.

Sada kada je poznato da će dva srpska tima igrati Evroligu, ostaje samo pitanje u kakvom će sastavu dočekati novu sezonu. Sa Zvezdom su se pozdravili Hasan Martin, Džon Holand i Luka Vildosa dok se Partizan oprostio od Matijasa Lesora, a zadržao je kapitena Kevina Pantera.

Zelenski želi legalizirati marihuanu zbog psihičkih i fizičkih posljedica rata

Patrijarh Porfirije na Gazimestanu služio pomen postradalim kosovskim junacima