in

Vučić: Navijaću za Maroko protiv Hrvatske, to su naša braća koja nisu priznala Kosovo

Foto: Depositphotos

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanje novinara za koga će navijati u završnici Svjetskog prvenstva te se posebno dotakao odnosa s Marokom.

Finalnim duelom između Argentine i Francuske koji se igra u nedjelju biće spuštena zavjesa na turnir u Kataru, a sutra će u utakmici za treće mjesto igrati Hrvatska i Maroko.
“Ne znam za koga ću navijati u finalu, ali znam za koga ću navijati u utakmici za treće mjesto. Za Maroko! To su naša prava braća koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom. Sad ćete mi reći da cijeli Novi Pazar navija za Maroko, a ja trebam reći da neću navijati za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji”, rekao je Vučić tokom gostovanja na RTS.

Otkrio je i kako za Hrvatsku nije navijao ni u polufinalu.

“Poštujem sve. Idite u Hrvatsku na more, ja neću. Navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 odsto, ja neću. Čestitam vam na izvanrednom uspjehu. Navijao sam i za Argentinu u polufinalu, a i za sve druge da vam budem iskren. Tako će biti i ubuduće i niko mi to neće zabraniti te ću uvijek govoriti slobodno”, poručio je Vučić.

Hrvatska i Maroko su već igrali u Kataru otvorivši takmičenje u grupi F te odigravši utakmicu bez pogodaka, a novi duel imaće sutra u 16:00 sati. U isto vrijeme, dan kasnije, Argentina i Francuska će igrati veliko finale.

Nastavljaju se hapšenja Srba na sjeveru KiM, sedmi dan barikada

Halilhodžić: Osjećam se osramoćeno, ali da sam sipao vodu u vino ne bih više bio Vahid