in

Veliki pad Karlosa Alkaraza: Evo do kada će Novak Đoković sigurno biti broj jedan

Foto: Depositphotos

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta svih vremena, izbrojao je i rekordnu 424. sedmicu na čelu ATP rang liste, a ono što je nov podatak, jeste da će 37-godišnji Srbin najmanje biti na čelu bar do 10. juna.

Postojala je mogućnost da ga Јanik Siner u slučaju dobrog rezultata na Mastersu u Madridu, a zatim i u Rimu, prestigne, ali je Italijan zbog povrede kuka bio primoran da se povuče s turnira u prestonici Španije, da bi ubrzo stigle vijesti da neće zaigrati ni u Vječnom gradu.

Identična situacija je i sa Karlosom Alkarasom, koji je izgubio od Rusa Rubljova u Madridu, da bi zbog povrede ruke otkazao Rim, kom se radovao, izjavivši da jedva čeka da vidi Đokovića.

Takav epilog sa drugim i trećim reketom svijeta, prouzrokovao je da Novak Đoković bude siguran na tronu najmanje do 10. juna.

Prevedeno u nedjelje, to će biti najmanje 428 nedjelja.

Impresivan je i podatak da je Novak ovog ponedjeljka došao do jubilarne 200. nedelje na vrhu ATP liste poslije njegovog 30. rođendana.

Na najnovijoj ATP listi koja je izašla u ponedjeljak, srpski as ima 9.990 bodova, drugi je Јanik Siner sa 8.860, a treći Karlos Alkaras sa 7.345 bodova.

Izgorio restoran u Ribniku (FOTO)

Oglasila se policija o prevrtanju kvada