Fubalske reprezentacije Argentine i Maroka sastale su se od 15 sati u okviru prve runde na Olimpijskim igrama i tek posle četiri sata i 12 minuta odlučen je pobednik.

To je Maroko koji je slavio 2:1, ali je uzbudljiv meč pao u senku haosa nakon nesuđenog gola Argentinaca u 16. minutu nadoknade vremena.

VAR sudije su nakon prekida meča od skoro dva sata, poništile gol Argentinaca koji je postigao Kristijan Medina u 90+16. minutu, za 2:2.

Sudija je inače poslao igrače oba tima u svlačionice posle gola nesuđenog strelca Medine zbog nemogućnsoti da se meč završi jer su navijači Maroka gađali Argentince svim i svačim, a bilo je i uletanja na teren.

U takvim okolnostima utakmica nije mogla biti završena.

Rezultat 2:2 je tada ostao na snazi, jer su i VAR sudije bile u prekidu rada.

Zvanični spiker je u međuvremenu saopštio navijačima da napuste tribine.

Tek kada se situacija primirila, dakle dva sata posle gola Argentine, u VAR sobi je pregledana situacija kod gola Argentinaca i “zamrznuti” snimak je objavljen i na ekranu stadiona da svi vide. Utvrđeno je da je strelac gola Medina bio u ofsajdu (minimalnom, centimetri odlučili) u momentu kada se aktivirao posle pogođene prečke saigrača.

Meč je potom nastavljen, igrači su izašli da odigraju poslednja tri minuta meča pri rezultatu 2:1 za Marokance koji su u preostalom vremenu uspeli da sačuvaju mrežu i odnesu pobedu.

Argentina je inače branilac olimpijskog zlata.

Share.