Australijski teniser Nik Kirjos otkrio je da je posle meča u dublu i pobede nad hrvatskim parom Nikola Mektić/Mate Pavić umalo došlo do fizičkog obračuna.
Kirjos je u paru sa sunarodnikom Tanasijem Kokinakisom izbacio Pavića i Mektića (7:6, 6:3), najbolji dubpl planete i prve nosioce Australijan opena, napravivši najveće iznenađenje ove godine u dublu.

Posle meča se Australijanac sa terena preselio na društvene mreže i tu otkrio da je umalo došlo do incidenta.

„Samo da vam kažem da su posle jučerašnjeg razbijanja treneri mojih protivnika krenuli da nam prete tučom u slvačionici za igrače. Tenis je previše mekan sport… Sve zbog toga što sam se pomerio i pogodio ih teniskom lopticom“, naveo je Kirjos.

„To je bilo suludo! Čovek je mislio da je došao u UFC“, ubrzo se oglasio i Kokinakis.

O potencijalnom incidentu govorilo se u jednom australijskom programu.

„Tanasi mi je poslao poruku dok se to sve dešavalo i rekao je Niku prišao Pavićev fitnes trener i da oni su očigledno bili nezadovoljni zbog nečega. Oni su najbolji tim na svetu, prvi nosioci i izgube od Tanasija i Nika. Nisu mogli da prihvate kako se ponašala publika i mislim da su zbog toga ispali dosta ‘mekani’. To da frustracije prenesete sa terena u svlačionicu, a da čak niste ni igrači, već neko iz njihovog tima, to je za mene potpuno neophodno“, naveo je bivši teniser, a sada analitičar, Sem Grot.

Najveći deo problema je nastao, pretpostavlja se, zbog toga što je Kirjos jednom prilikom lopticu uputio ravno u protivnika.

„U dublu, ako igrate protiv dobrih dubl igrača sa brzim rukama i ako dobijete kratku lopticu, onda ćete da je pošaljete direktno u protivnika na mreži. Možda nećete to misliti, ali ćete se izviniti. To je ono što treba da uradite u tom trenutku, da ih gađate“, objasnio je nekad osmi teniser planete Mark Filipusis.Izvor:
Share.