in

UEFA usvojila revolucionarni prijedlog Piksija

Foto: FSS

Selektori reprezentacija učesnica Evropskog prvenstva definitivno će moći da imaju u sastavu 26 fudbalera, prenio je AFP pozivajući se na izvor blizak Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije (UEFA).

Među prvima koji su podnijeli ovaj prijedlog bio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

“Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana jedan optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je naravno i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se skoncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača”, govorio je nedavno Stojković.

Selektori su 26 fudbalera imali na Mundijalu u Kataru, dok su na prethodnom šampionatu Evrope zbog pandemije korona virusa mogli da imaju 26 na spisku, ali je samo 23 moglo u protokol.

Oni neće imati obavezu da pozovu 26 fudbalera, ukoliko smatraju da im je dovoljno 23, 24 ili 25.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj, a Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, prenosi Tanjug.

Ruski vojnici ušli u američku bazu u Nigeru. Američki vojnici su još uvijek tamo

Zašto zec nikako nije simbol Vaskrsa i kako je zalutao u pravoslavlje