in

Totalna dominacija Jokića – Lejkersi na kolenima pred moćnim Srbinom

Foto: Screenshot

Košarkaši Denvera savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 132:126 u prvom meču finala Zapada, a Nikola Jokić je ostvario „tripl-dabl“ od 34 poena, 21 skoka i 14 asistencija.

Denver je otvorio meč onako kako najbolje zna. Jaka odbrana i mnogo trčanja u kontranapade. Jokić je u prvoj četvtini oborio lični rekord karijere sa 12 skokova.

Posle osam poena u prvoj deonici dodatno se razigrao u drugoj, pogodio i jednu trojku, završivši sa zapanjujućih 19 poena, 16 skokova i šest asistencija.

Najlepši potez Nikole u prvom poluvremenu bila je sjajna finta, okret na drugu stranu i zakucavanje u direktnom duelu za Dejvisom.

Džamal Mari je birao šuteve, a kao „iks-faktor” je iskočio Brus Braun sa 14 poena u prvom poluvremenu. Rezultat svega je da su Nagetsi vodili sa 72:54 posle prvih 24 minuta i delovali nezaustavljivo.

Denverova maksimalna prednost u trećoj deonici dostigla je 21 poen razlike. Dejvis je uspeo da smanji na minus 11, da bi mu Jokić uzvratio trojkom u lice u poslednjoj sekundi četvrtine za 106:92.

Uporni Lejkersi su ipak smanjili zaostatak početkom četvrte deonice na jednocifreni (108:100) trojkom Ostina Rivsa. Posle tajm-auta su se Nagetsi regrupisali i adekvatno uzvratili. Šest nanizanih slobodnih bacanja opet su spustili Lejkerse na minus šest na četiri minuta do kraja meča.
Potom je usledila nova trojka Rivsa i postalo je opasno po Denver. Na 27 sekundi do kraja Jokić izvlači faul Dejvisa i sigurno sa dva slobodna bacanja diže na 131:126. Nikola krade loptu Lebronu Džejmsu u reketu, Lejkersi potom fauliraju Jokića na 11 sekundi, a on pogađa jedno od dva bacanja i obezbeđuje trijumf svom timu.

Jokić je završio utakmicu sa sjajnm ciframa (34 poena, 21 skok i 14 asistencija) uz šut iz igre 12/17. Pratili su ga Džamal Mari sa 31 poenom, Kentejvijus Koldvel-Pop sa 21 poenom, Brus Braun je ubacio 16, a Majkl Porter Džunior 15 poena.

Entoni Dejvis je odigrao fantastično – 40 poena i 10 skokova. Lebron Džejms je upisao 26 poena, 12 skokova i devet asistencija. Ostin Rivs je meč završio sa 23 poena i osam asistencija.

Naredni duel igra se u noći između četvrtka i petka takođe u Denveru.

Đoković ugasio klub i vratio teniski centar Beogradu!

U Bihaću proglašeno stanje prirodne nesreće, brojni objekti poplavljeni